Dani Romulijane

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

U čast rimske carske palate Feliks Romulijane, kod Zaječara, u periodu od 17 do 21 avgusta, održaće se Dani Romulijane. U večernjim terminima, od 20:30 časova, muzički ansambli i pozorišne trupe će nastupiti unutar samih zidina ove kasnoantičke palate.

 Manifestacija Dani Romulijane su deo bogatog programa Zaječarskog kulturno leta na Feliks Romulijani, koji organizuju Narodni muzej “Zaječar” i Narodno pozorište Timočke Krajine “Zoran Radmilović” uz pokroviteljstvo grada Zaječara i podršku projekta EU za kulturno nasleđe i turizam”.

Ulaz za sve dane je slobodan!

  • Obezbeđeni su prevoz iz Zaječara do Romulijane, svakog dana u 19.30 časova, ispred Pozorišta „Zoran Radmilović“, i povratak nazad.

Program Dana Romulijane:

  • 17. avgusta – koncert “Veče pod zvezdama”, koji će izvesti Kamp profesora klasične muzike – Zaječar.
  • 18. avgusta – džez koncert benda Sanja Marković i Ensamle,
  • 19. avgusta – gostovanje Narodnog pozorišta Niš sa predstavom Sladoled.
  • 20. avgusta – koreodrama Plastične baste”, performans koji će odigrati pozorište Patos iz Smedereva.
  • 21. avgusta – završetak manifestacije uz gudački sastav Wonder strings-a

Feliks Romulijana, arheološko nalazište pod zaštitom UNESCO-a, ovog leta je postala kulturna pozornica. Mnogobrojni koncerti, predstave, kao i spektakl Džona Malkoviča, učinili su da ova palata nastala u trećem veku bude prepoznata kao destinacija sa bogatim kulturnim programom i manifestacijama.

U okviru projekta EU za kulturno nasleđe i turizam, koji finansiraju Evropska unija i Nemačka Vlada, a sprovodi GIZ, biće izgrađen Centar za posetioce i istraživače koji će doprineti da Romulijana iskoristi svoj turistički potencijal i postane dostupna istraživačima rimske civilizacije iz celog sveta.­­

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x