„Dani višnje u Merošini“ uz „Leksington bend“

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Poznati sastav „Leksinton bend“ nastupiće na tradicionalnoj manifestaciji „Dani višnje u Merošini“. Organizatori najavljuju bogat program za dva dana koliko će trajati manifestacija u kraju poznatom po oblačinskoj višnji.

Prvog dana manifestacije, u subotu 27. maja 2023. godine, biće organizovana Smotra folklora, čiji je cilj očuvanje tradicije, narodne igre i običaja iz Dobriča.

„Očekuje vas defile učesnika smotre folklora u 16.00 sati kroz Merošinu, od Narodne biblioteke do školskog dvorišta Osnovne škole „Jastrebački partizani“ u Merošini, gde će i biti održan glavni program Smotre folklora. Svečano otvaranje manifestacije je u 17.00 sati od strane predstavnika Lokalne samouprave. U nastavku programa očekuju vas nastupi devet КUD-a iz naše zemlje sa različitim spletovima igara. Za sve posetioce u 19.00 sati biće organizovan koncert VG „Кonstantin“ iz Niša“, ističu iz Opštine Merošina.

Drugi dan manifestacije

Dan „Oblačinke“, u nedelju 28. maja 2023. godine, posvećen je čuvenoj višnji merošinskog kraja „Oblačinka“.

„Dani višnje“ je tradicionalna manifestacija sa ciljem promovisanja simbola opštine Merošina, višnje „Oblačinka“, njenog geografskog porekla, kao i turističkih potencijala opštine.

Program manifestacije počeće sportskim takmičenjima u fudbalu i košarci od 12.00 sati na Oblačinskom jezeru. U isto vreme počinje i takmičenje u kulinarskoj veštini pripremanje specijaliteta od višanja. Za sve pobednike obezbeđene su nagrade.

Učesnike i goste pozdraviće predsednik Opštine, a nakon toga od 14 časova sledi bogat kulturno-umetnički program.

Predviđene su i igre spretnosti i zabave od strane dece PU „Poletarac“, pokazna vežba Crvenog krsta Merošina u pružanju prve pomoći, kao i degustacija proizvoda od višanja. Za one najmlađe biće organizovana predstava za decu na otvorenom prostoru pored jezera u 16.00 sati.

U 21.00 sledi besplatan koncert grupe „Leksington bend“ na Oblačinskom jezeru za sve posetice manifestacije „Dani višnje 2023“.

„Nadamo se dobrom provodu i sjajnoj atmosferi, te vas pozivamo da prisustvujete i uživate“, poručuju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x