Delegacija Srbije na Godišnjoj skupštini MMF-a i Svetske banke

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Delegacija, koju predvodi guverner Narodne banke Srbije (NBS) i guverner Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) Jorgovanka Tabaković, učestvovaće na Godišnjoj skupštini MMF-a i Grupacije Svetske banke, koja se održava od 10. do 16. oktobra u Vašingtonu.

Glavne teme razmatranja na Godišnjoj skupštini biće izgledi svetske ekonomije, kretanja na svetskim finansijskim tržištima i ključni izazovi ekonomskih politika u kontekstu pojačanih geopolitičkih tenzija i poremećaja u lancima snabdevanja, saopštila je danas NBS.

Kako je najavljano, diskutovaće se i o energetskoj krizi kao i o postizanju klimatskih i razvojnih ciljeva, a predviđeno je i da generalni direktor MMF-a predstavi Program globalne politike.

Delegacija  Srbije razgovaraće s rukovodstvom ove dve međunarodne institucije o aktuelnim i očekivanim makroekonomskim kretanjima u Srbiji.

Tokom održavanja Godišnje skupštine MMF biće organizovan i niz bilateralnih sastanaka delegacije s predstavnicima brojnih institucija i investitora, radi promocije potencijala srpske privrede i napretka koji je naša zemlja ostvarila na makroekonomskom i opštem planu.

Poseban sastanak biće održan sa predstavnicima Federalnih rezervi Njujorka, na njihovu inicijativu.

Prethodni sastanak organizovan je u oktobru 2019, kada je u Beogradu boravila visoka delegacija Federalnih rezervi Njujorka što je bila prva poseta predstavnika ove institucije Narodnoj banci Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x