Đilas: Rukovodstvo RTS i urednici Dnevnika 2 direktno odgovorni za laganje i dezinformisanje građana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Dnevnik printscreen
Podelite vest

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas optužio je danas rukovodstvo Radio-televizije Srbije (RTS) i urednike Dnevnika 2 RTS da su “direktno odgovorni za laganje i dezinformisanje građana”.

U dopisu upućenom generalnom direktoru RTS Draganu Bujoševiću, glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa Nenadu Stefanoviću i urednicima Dnevnika 2 Bojani Mlađenović, Mirjani Brajković, Dušanu Uboviću i Milici Nedić, Đilas je naveo da u danu kada je Skupština Saveta Evrope (SE) raspravljala o izborima u Srbiji, na Javnom servisu nije objavljena vest da je šef posmatračke misije SE Stefan Šenah podneo izveštaj tom telu o izborima u Srbiji, kao ni kako je tekla rasprava.

“U utorak nije objavljen izveštaj sa zasedanja Кomiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta na kojem je tema bila situacija u Srbiji kroz prizmu nedavno održanih izbora. Umesto toga objavljena je izjava Vladimira Bilčika, izvestioca EP za Srbiju. Nisu objavljeni stavovi poslanika EP u raspravi, kao ni izjava Direktora Evropske spoljno-političke službe Marka Makoveca da Evropska komisija podržava međunarodnu istragu”, naveo je Đilas a prenela SSP.

Dodao je da u ponedeljak u Dnevniku 2 RTS nije objavljena ni vest o protestu roditelja ispred Osnovne škole “Sečenji Ištvan” u Subotici, koji je održan zbog pretnji jednog učenika da će ubiti ostale đake te škole i dva nastavnika.

“Uz ove konkretne stvari od kojih je preskakanje izveštaja sa Skupštine Saveta Evrope i spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta skandalozno, upadljivo je da novinari RTS mesecima ne izveštavaju o sudskim procesima za dva najveća slučaja organizovanog kriminala, Jovanjice i kriminalne grupe Veljka Belivuka”, naveo je lider SSP.

Đilas je ocenio da je “od onog što nije objavljeno, još zanimljivije ono što jeste objavljeno” u Dnevniku 2 RTS.

“Prva – vest dana je to da je ambasador Japana ministarki za rudarstvo i energetiku izrazio zainteresovanost za ulaganja Japana u hidro elektranu Bistrica. Druga vest je da je Nemačka u najvećoj krizi, kako ekonomskoj, tako i političkoj. Navodi se da je Nemačka ‘bolesnik Evrope’, a kancelar Šolc je, kako se primećuje u ovom izveštaju, nervozan i pod pritiskom. Srbija, po RTS-u naravno nema nikakve probleme i sprema se za kvantni skok…”, dodao je Đilas.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x