Đilas (SSP): Vučićeva politika za porast nataliteta se raspala

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Dnevnik printscreen
Podelite vest

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je danas da se politika predsednika države Aleksandra Vučića za povećanje broja novorođenčadi raspala, kao i sve čime se bave naprednjaci, navodeći da je u 2023. godini u Srbiji rođeno najmanje beba u poslednjih 50 godina.

“Prošle godine rođeno je 1.437 beba, odnosno čak 2,3 odsto manje nego u 2022. godini”, naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

On je rekao da je Vučić pre tačno godinu dana, kako je naveo, slavodobitno komentarisao rast broja rođene dece u 2022. godini od oko 0,8 odsto i da je tada rekao da “država Srbija ulaže mnogo novca u podsticanje rađanja”, da su te mere dale rezultat i da se “to nedvosmisleno vidi u povećanju broja rođene dece”. “Sada, kada su stigli podaci o broju rođenih beba u 2023. godini, Vučić ćuti”, naglasio je Đilas.

Dodao je da ni Vučić ni predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ne shvataju da za povećanje nataliteta nije dovoljno samo dati finansijsku nadokanadu za svako rođeno dete.

“Potrebno je i za dete i za roditelje napraviti stabilnu i sigurnu zemlju, obezbediti mesto u obdaništu, zaista besplatno školovanje, pristojan posao za roditelje… Većine toga danas u Srbiji nema. Zato sve više ljudi odlazi iz Srbije i sve se manje dece rađa. I tu nikakve kampanje, nikakvi lažni skokovi u budućnost ne mogu pomoći”, zaključio je Đilas.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x