Direktor KBC Kosovska Mitrovica: Ponestaju lekovi, nema fizioloških rastvora i vakcina za najmlađe

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Saša Đorđević/MO
Podelite vest

Direktor Kliničko-bolničkog centra (KBC) Kosovska Mitrovica Zlatan Elek izjavio je danas da na severu Kosova ponestaje lekova, jer je zabrana za uvoz iz Srbije na snazi od sredine juna.

“Ponestaju lekovi, nestali su fiziološki rastvori, nema dovoljno vakcina za vakcinisanje najmlađih pacijenata, otežano je kretanje našim sanitetima”, rekao je Elek za televiziju Pink i kazao da su ugroženi onkološki pacijenti, porodilje i najmlađe osobe.

Dodao je i da iz Prištine dobijaju oročene dozvole za nabavljanje boca sa kiseonikom, koga imaju za još 15 do 20 dana, a da je poslednja dozvola istekla 30. septembra.

Direktor KBC-a je kazao da bolnica još uvek ima deo zaliha, jer je poslednje snabdevanje bilo u martu ili aprilu, ali nije mogao da precizira do kada će one trajati.

Govoreći o ulasku specijalnih jedinica kosovske policije u taj KBC, Elek je kazao da je to bio “nasilni upad” koji je počeo u ranim jutarnjim časovima i trajao više od sat vremena.

“Kada smo pitali komandira šta oni tu traže, nije znao da nam objasni o čemu se tu radi. Na kraju nam je dao samo jedan papir, a iza njih su ostala razbijena vrata vešernice, kotlarnice, oduzet video nadzor sa ulazne kapije, a u izveštaju na albanskom jeziku piše da nisu našli apsolutno ništa”, rekao je on.

Elek je ocenio da je sve to moglo da se radi uz jednu patrolu policije, jer su iz KBC rekli da će otključati bilo koji deo bolnice “jer nemaju šta da kriju”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x