Direktori bolnica: Pet povređenih u napadu u beogradskoj školi stabilno, dvoje kritično

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija vesti
Podelite vest

Petoro povređenih u oružanom napadu u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu je stabilno, jedno dete je kritično ali bolje, dok je jedno dete u kritičnom stanju i vitalno je ugroženo, rekli su jutros direktori zdravstvenih ustanova u kojima su povređeni smešteni.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je da je situacija sa dvoje učenika i nastavnicom koji su smešteni u toj ustanovi mnogo bolja i da su oni sasvim dobro.

Četvrti pacijent, kako je Ašanin naveo, dovezen kao najteže povređeni u Klinički centar, sa prostrelnim povredama grudnog koša, vrata i kičme,  “juče je ceo dan proveo u operacionoj sali, to su bile dve operacije, bolje je, budan je, ali moramo biti jako oprezni i moramo ga kvalifikovati kao da je stanje kritično”.

Naveo je da su za danas planirane serije kontrola, kako bi bili utvrđeni efekti jučerašnjih operacija.

Direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj Siniša Dučić kazao je da su od tri pacijenta u toj klinici, dva dečaka sa prostrelnim ranama na nogama, stabilno i dobro, primaju antibiotsku terapiju i da u narednih nekoliko dana mogu da budu pušteni kući.

“Devojčica koja je juče operisana kao hitna zbog povreda glave je vitalno ugrožena, u kritičnom stanju. Rade lekari sve da je održe u životu, ali je jako teško opšte stanje i vitalno je ugrožena”, kazao je Dučić i dodao da za sada nisu planirane druge operacije.

Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su u sredu ujutru u oružanom napadu jednog četrnaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u centru Beograda.

Šestoro učenika i jedna nastavnica su povređeni a napadač je uhapšen.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x