Disciplinski postupak protiv načelnika novopazarske policije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: mup.gov.rs
Podelite vest

Novi Pazar – Direktor policije Vladimir Rebić pokrenuo je disciplinski postupak protiv načelnika Policijske uprave u Novom Pazaru Nermina Ljajića zbog povrede službene dužnosti, objavio je danas portal Nova.rs.

Prema pisanju tog portala, Ljajiću se na teret stavlja nezakonit, nesavestan, nemaran rad, odnosno, propuštanje radnje za koju je zaposleni ovlašćen, kao i neprofesionalno ponašanje koje može da šteti ugledu ministarstva.

Nova.rs prenosi izjavu neimenovanog izvora da je načelnik novopazarske policije pokušao da zataška slučaj i zaštiti saobraćajca koji je pre dva meseca bežao od policije, a propustio je i da obavesti nadležno tužilaštvo da je saobraćajac napravio niz krivičnih dela, što je bio u obavezi.

Šef novopazarske policije se već izjasnio o tom slučaju, a ukoliko se tokom postupka dokaže da je nesavesno radio može biti kažnjen umanjenjem zarade, raspoređivanjem na drugo radno mesto sa nižom stručnom spremom, zaustavljanjem napredovanja, gubljenjem čina, pa i prestankom radnog odnosa.

Major Nermin Ljajić je na čelu Policijske uprave u Novom Pazaru, koja pokriva i teritorije Sjenice i Tutina, od septembra 2020. godine, a sa 35 godina je najmlađi načelnik neke od policijskih uprava u Srbiji.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x