Đaci do četvrtog razreda od ponedeljka u školama, ostali kombinovano

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola od ponedeljka će nastaviti da pohadjaju nastavu neposredno u školama, dok će učenici od petog do osmog razreda, kao i srednjoškolci, nastavu pratiti po kombinovanom modelu, odnosno dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Kako se navodi u saopštenju Tima za škole, koji čine predstavnici Ministarstva prosvete i Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut”, tokom prethodne nedelje broj dece školskog uzrasta obolelih od korona virusa, starosti od šest do 18 godina bio je 5.480 (0,71 odsto dece).

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, u poslednjih 10 dana ukupno 25 (0.06 odsto) odeljenja sa 16 i manje učenika, zbog najmanje tri slučaja infekcije, promenilo je način organizacije rada i sa neposrednog prešlo na onlajn nastavu.

Ukupno je 214 (0.54 procenta) odeljenja sa 17 i više učenika koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika, prešlo na onlajn.

Kada su u pitanju grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 dana, njih je 43 (0.11 odsto).

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x