Đedović Handanović: Energetski sistem spreman za početak grejne sezone

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube 24 sedam TV printscreen
Podelite vest

Ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je da su u “Elektroprivredi Srbije” (EPS) završeni najvažniji remonti proizvodnih kapaciteta, kao i da su “deponije i akumulacije” na visokom nivou, zbog čega je ocenila da je energetski sistem spreman za početak grejne sezone.

Đedović Handanović je za današnju Politiku rekla da su “akumulacije na nivou 600 gigavat-časova, a zalihe uglja na deponijama termoelektrana premašile su dva miliona tona”.

“Očekujemo da EPS energetske potrebe građana i privrede Srbije pokrije iz svoje proizvodnje i osigura bezbedno snabdevanje za građane i privredu Srbije”, kazala je ona.

Ministarka je rekla i da je “omogućeno i sigurno snabdevanje prirodnim gasom za predstojeću grenu sezonu, kao i rezerve ovog energenta u skladištima u Banatskom Dvoru i Mađarskoj – ukupno više od 680 miliona kubnih metara”.

“U sistemima daljinskog grejanja, prema dostavljenim izveštajima, izvršene su sve neophodne pripreme i remonti proizvodnih i distributivnih mreža i obezbeđene dovoljne količine energenata za početak grejne sezone 2023. – 2024.”, rekla je ministarka Đedović Handanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x