Đerona: Biće teško protiv Katara, ali pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: rss.org.rs
Podelite vest

Selektor Srbije, Antonio Đerona, posle poraza od Nemačke i pred do sada najvažnije utakmice na Svetskom prvenstvu, ne krije činjenicu da je ekipi teško, ali da su atmosfera i vera u rezultat i dalje tu.

”Teško je izgubiti onakvu utakmicu na samom kraju, ekipa se borila svih 60 minuta. Imali smo svoje prilike iako je Nemačka vodila tokom čitavog susreta. Gledajući video sa sinoćne utakmice, potvrđujem svoje nezadovoljstvo određenim sudijskim odlukama, ali ta utakmica je za nas već prošlost, fokusirani smo samo na Katar. Odmah smo poslali video snimke narednog protivnika kako bi preusmerili misli sa Nemačke i bili u svojim glavama usresređeni samo na Katar.”

Ponavlja se situacija da je Srbija u drugom poluvremenu bolja u fazi odbrane u odnosu na prvi deo igre. Španski stručnjak ističe da su neke situacije stvar taktike, ali i da može da dođe i do psihičke barijere usled preemotivnog ulaska u utakmicu jer je reprezentativcima izuzetno stalo da ostvare što bolji rezultat.

”U drugom poluvremenu smo isto bili u minusu od pet golova koje smo uspeli da povratimo. Našli smo svoju agresivnost u odbrani u poslednjih 15 minuta utakmice. U istom periodu i Cupara se istakao sa nekoliko ključnih odbrana koje su nam mnogo pomogle. To nam je dalo mogućnost da trčimo malo više, ali nam je nedostajalo još barem dva minuta do potpunog preokreta. Uradili smo detaljnu analizu i izvućićemo pouke iz ove utakmice.”

O narednom protivniku Đerona kaže:

”Jako dobro poznajem njihove igrače. Sa mnogima sam radio u Kataru, napredovali su dosta. Tada su to bili mladi igrači, dok su sada to okosnice njihovog tima. Najveća snaga njihovog tima je timska igra. Pripremaju ovo prvenstvo od avgusta prošle godine, biće jako teško pobediti ih, ali ja verujem u ovu ekipu i pokazali smo da možemo sa svima da se nosimo i svakoga da pobedimo. I sinoć je ekipa bila blizu pobede. Borbenost i kvalitet Srbije su neupitni.”

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x