Đilas: Greši svako ko misli da bi zadržavanje pozicije neutralnosti Srbiji donelo dobro

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je da je svet danas “na ivici rata” i da se gradi “novi Berlinski zid” a da je pred Srbijom pitanje sa koje strane tog zida želi da bude.

Đilas je u autorskom tekstu za nedeljnik NIN ocenio da “greši svako ko misli da bi zadržavanje pozicije takozvane neutralnosti Srbiji donelo dobro”.

“To bi značilo, pre ili kasnije, dovođenje Srbije u poziciju Belorusije – odlazak investitora, nemogućnost vraćanja kredita, gubitak radnih mesta, smanjenje ionako malih plata i povećanje broja onih koji zauvek napuštaju Srbiju. Možda i neke zvanične, uz nezvanične sankcije kojima smo već izloženi”, naveo je lider SSP.

Ocenio je da je druga opcija “prihvatanje pravila koja važe za sve u Evropi, bez obzira na to da li se sa njima slažemo ili ne”.

“Krajnje je vreme da shvatimo da, osim u ratu, ne postoje zemlje prijatelji i zemlje neprijatelji već da svaka od njih donosi odluke u skladu sa svojim interesom. I uvek je svakoj od njih interes na prvom mestu. Došlo je vreme i da se mi ponašamo na isti način. Da gledamo naš interes”, naveo je Đilas.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x