Đilas: Probaću da se zaštitim sudski od fabrikovanih izjava na TV Pink, opasne su i za bezbednost

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto; BetaPhoto/Miloš Miškov
Podelite vest

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas najavio je da će sudskim putem pokušati da se izbori za zabranu emitovanja video klipova na TV Pink kojima se pomoću veštačke inteligencije fabrikuju uvredljive izjave kao da su njegove, kao i navodne izjave još nekih opozicionara.

“Ovo nije satira već klasična prevara građana. Veliki broj njih je poverovao da Marinika (Tepić) i ja zaista izgovaramo te reči. I zato se to i objavljuje ogroman broj puta na programu TV Pink”, rekao je Đilas za Danas, povodom aktivnosti vlasnika i urednika TV Pink Željka Mitrovića koji je za te klipove rekao da su “zabavno satirični”.

Kako je Đilas napomenuo, “da postoji država REM bi reagovao i zabranio ovo svesno laganje ljudi”. “Pošto ne postoji pokušaću sudskim putem da se izborim za zabranu emitovanja ovakvih stvari jer sutra mogu da puste i kako neko iz opozicije govori da hoće da ubije predsednika države, kako je povezan sa kriminalnim klanovima ili bilo šta drugo što će ljudima delovati verodostojno”, istakao je Đilas.

Profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu i bivši član REM-a Slobodan Cvejić naveo je da se ti video klipovi nikako “ne mogu nazvati satirom jer se u TV formama u kojima se plasiraju satirični sadržaji uvek glumi, uvek drugačije lice predstavlja, navodne, izjave osobe podvrgnute satiri”.

“Čak i ako se pravi maska, da bi bilo što jasnije na koga se misli, sasvim je jasno da je to maska, a ne stvarna osoba. Ovde te distance nema, tako da je ovo vrlo opasna manipulacija koja može dovesti u opasnost ne samo ugled, nego i fizičku bezbednost osoba koje su predmet satire”, objasnio je Cvejić za Danas.

SSP je najavila da će se Đilas i potpredsednica stranke Marinika Tepić danas obratiti novinarima kod zgrade TV Pink.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x