Razgovor najverovatnije u ponedeljak, 11. aprila

Đilas: Sa Vučićem razgovaram da bih zaštitio volju Beograđana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Dragan Đilas. foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić
Podelite vest

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da ga neki kritikuju što je rekao da bi razgovarao sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem kao da je u pitanju privatni sastanak na kome se nešto dogovara van institucija. Sastanak dvojice lidera biće najverovatnije održan u ponedeljak, 11. aprila.

“Ako je iko napadan od strane Vučića i Srpske napredne stranke (SNS) – to sam ja. Ako je iko kritikovao vladavinu SNS – to smo moja stranka i ja. Kome ja treba da dokazujem svoj opozicioni legitimitet”, kazao je Đilas za list Nova dodajući da je Vučić rekao da je spreman da razgovara sa njim, ali i sa ostalim predstavnicima opozicije.

Lider SSP-a rekao je da građani Beograda znaju da je kao bivši gradonačelnik neko ko ne želi da oni budu taoci neprincipijalnih koalicija i da se agonija borbe za izbore oduži, te da je javno pozvao Vučića koji je i sam “svestan da niko nema većinu koja garantuje stabilnost u Beogradu”.

Đilas je rekao da sa Vučićem “nema nikakvih dilova” i da zakon jasno kaže da u situaciji kada je broj odbornika vlasti i opozicije izjednačen treba da budu organizovani novi izbori.


Razgovor predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića i lidera SSP Dragana Đilasa o beogradskim izborima održaće se najverovatnije u ponedeljak 11. aprila, rečeno je  u kabinetu predsednika Srbije.

Kako su dodali u izjavi za Danas, ko će koga da pozove na razgovor je tehničko pitanje, koje nije još precizirano.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x