Đilas (SSP): Opoziciona tehnička vlada se ne bi bavila francusko-nemačkim papirom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Dragan Đilas Foto: printscreen Utisak nedelje NOVA S
Podelite vest

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da bi tehnička Vlada, koja bi se posle izbora formirala od opozicionih stranaka, bavila dekriminalizacijom, zaustavljanjem divljanja cena i oslobađanjem medija, da bi se potom bi se organizovali slobodni izbori.

Kako je saopšteno iz SSP, Đilas je za televiziju Nova S rekao da bi to značilo da se ne bi bavili temama kao što je francusko-nemački papir, i uskađivanje sa spoljnom politikom EU, pošto o tome različite opozicione stranke imaju različite stavove.

“Naš zadatak je pre svega da sredimo naše dvorište i našu kuću, a onda možemo da se bavimo uređivanjem i okućnice i ulice u kojoj se nalazimo. Svi oni koji zaista žele zemlju bez kriminala i korupcije, da se zaustavi divljanje cena, da penzionerima vratimo penzije koje su im oduzete, da zaustavimo ludačko zaduživanje, da nam deca idu bezbedno u školu, a da ne brinemo zbog toga, moraju da podrže ideju opozicione tehničke Vlade koja bi ovoj zemlji vratila bar malo normalan život i normalnost koja nam nedostaje”, rekao je Đilas.

On je pozvao Srbe na Kosovu i Mteohiju da izađu da glasaju, na četiri izborna mesta u centralnoj Srbiji, bez obzira što “većina njih glasa za Srpsku naprednu stranku (SNS)”, i da ostvare svoje glasačko pravo.

“Slabosti ove vlasti su ogromne. Pre godinu dana Aleksandar Vučić je najavio Pokret za državu Srbiju, rekao je tada, ući će javne ličnosti, političke stranke, a na kraju ni socijalisti nisu ušli, a ni javnih ličnosti nigde. Jedini koji je ušao je Vojislav Šešelj. To što je bilo pre godinu i po dana plus Šešelj to je danas ta lista. Mi smo se ujedinili na jednoj listi, građani na to jako dobro reaguju, pokazali smo da su nam važnije promene u Srbiji nego broj mandata”, kazao je Đilas.

Dodao je da “smatra sigurnim” pobedu opozicije u Beogradu, kao i da izborna lista “Srbija protiv nasilja” ima šanse da pobedi “i na nivou Srbije”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x