Đilin pogođen novim talasom kovida – 19, gradi improvizovane bolnice

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/CHINA GLOBAL TELEVISION NETWORK CORPORATION)
Podelite vest

Kineska provincija Đilin utrkuje se sa vremenom kako bi izgradila više improvizovanih bolnica, nakon što se našla na udaru novog talasa kovida-19, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Završena je izgradnja osam improvizovanih bolnica sa 11.488 kreveta i uspostavljena su dva privremena karantinska objekta, sa 662 sobe za izolaciju, navele su zdravstvene vlasti na konferenciji za novinare.

Kongresni centar u glavnom gradu provincije Čangčunu, koji je pretvoren u improvizovanu bolnicu, počeo je da prima prvu grupu pacijenata. Obezbeđuje više od 1.500 kreveta.

Provincija Đilin ulaže sve napore da završi izgradnju još dve improvizovane bolnice i još pet privremenih karantinskih lokacija sa 27.555 soba, rekao je na konferenciji za novinare Gao Peng, specijalista za respiratornu i intenzivnu medicinu iz Druge bolnice Univerziteta Đilin.

Provincija Đilin je u utorak registrovala 1.456 potvrđenih lokalnih slučajeva kovida 19 i 397 lokalnih asimptomatskih prenosilaca, saopštila je u sredu pokrajinska zdravstvena komisija.

Usred nove epidemije, većina lokalnih infekcija u pokrajini registrovana je u gradovima Čangčunu i Đilinu.

Medicinska pomoć širom Kine stiže u provinciju, saopštile su lokalne vlasti u sredu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x