Đoković: Alkaras dokazao da je najbolji igrač na svetu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen
Podelite vest

 Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je Španac Karlos Alkaras bio “neverovatan” u važnim trenucima meča.

Đoković je juče u finalu Vimbldona poražen od Alkarasa sa 2:3.

“Osvojio sam neka epska finala nakon što sam bio blizu poraza. Možda se to danas vratilo. Svaka čast Karlosu. Bio je neverovatan u važnim trenucima”, izjavio je Đoković na konferenciji za novinare.

On je dodao i da Španac “za nekog njegovih godina dobro kontroliše nerve, igra napadački tenis i na odličan način završava mečeve”.

“Odigrao je nekoliko neverovatnih udaraca u poslednjem setu. Čestitam njemu i njegovom timu. Kakav turnir za njega. Kakav meč. Nadam se da ste svi uživali”, dodao je Đoković.

Đoković je rekao i da mu se “čini da je prelomni trenutak meča bio u taj-brejku drugog seta”.

“Izneverio me je bekend. Samo dva loša bekenda i volej i sve se preokrenulo. On je tada podigao nivo igre. Ja neko vreme nisam bio svoj. A onda sam uspeo da se saberem i vratim prednost sredinom četvrtog seta”, rekao je drugi teniser sveta.

Đoković nije uspeo da stigne do osme titule na Vimbldonu i izjednači se sa Rodžerom Federerom po broju trofeja.

“Imao sam svoju šansu. Moram da kažem da je pokazao koliki je borac. Nema sumnje da je zaslužio pobedu danas”, rekao je Đoković.

Đoković je rekao i da se “nada” da je došlo do stvaranja novog velikog rivalstva.

“Odigrali smo samo tri međusobna duela. Tri veoma tesna meča. Nadam se da ću ponovo igrati sa njim na Ju Es Openu. Iznenadio me je koliko je napredovao na travi. Dokazao je da je najbolji igrač na svetu. Igra fantasičan tenis na različitim podlogama i zaslužuje da bude gde jeste”, zaključio je Đoković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x