Đoković odlikovan ordenom Nikole Tesle

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto> Wikipedia
Podelite vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odlikovan je ordenom Nikole Tesle, saopšteno je iz Tesline naučne fondacije iz SAD, koju čine američki Srbi, Amerikanci i obožavaoci srpskog naučnika iz čitavog sveta. U obrazloženju koje je potpisao Nikola Lončar, predsednik TNF iz Filadelfije, navodi se da je “Nikola Tesla celom svetu doneo budućnost, a Novak Đoković je stvorio budućnost tenisa i modernog sporta”.

“Novak Đoković je novi Nikola Tesla i novi srpski genije. Svojim delima uzdigao je svetsku javnost, a nas Srbe učinio ponosnim. Mi mu se ovim ordenom zahvaljujemo i dajemo punu podršku u njegovom sportskom, humanitarnim i patriotskom radu”.

Orden Nikole Tesle ustanovljen je u Teslinoj naučnoj fondaciji pre nekoliko godina kao odličje “U duhu Nikole Tesle”. Kako se navodi, povod za dodelu Ordena Nikole Tesle najboljem sportisti sveta su “neprijatna događanja u Australiji, koja su za posledicu imala ponižavanje i rušenje ugleda samog Đokovića, ali i njegovog srpskog naroda”.

“Iskazana netrpeljivost, a u nekim slučajevima i mržnja prema Novaku, proizvela je i mržnju prema Srbima, što ne priliči državama i ličnostima iz demokratskog sveta”, zaključuje se.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x