Đoković protiv Ruda u finalu Rolan Garosa

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Novak Đoković; Foto: Beta
Podelite vest

Četvrti teniser sveta Norvežanin Kasper Rud plasirao se u finale Rolan Garosa, pošto je u tri seta pobedio Nemca Aleksandra Zvereva 6:3, 6:4, 6:0.On je do pobede nad 27. teniserom sveta stigao posle dva sata i 11 minuta igre.

U prvom setu, prvi do brejka je stigao Rud u drugom gemu. Zverev je u narednom vratio brejk, da bi Rud odmah u narednom ponovo oduzeo servis protivniku i tu prednost zadržao do kraja.

Do vođstva od 2:0 u setovima Rud je stigao brejkom u sedmom gemu drugog seta.

Rud je u trećem setu bio ubedljiv i bez izgubljenog gema uz tri brejka stigao do pobede.

Norvežanin će u nedelju u finalu igrati protiv Novaka Đokovića.

Đoković: Jednom i ja da ne budem favorit

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je Karlos Alkaras neverovatan igrač i da je siguran da će on u budućnosti osvojiti Rolan Garos.

“Rekao samu da je vreme pred njim i da sam siguran da će u budućnosti osvojiti Rolan Garos. Ne sumnjam u to. On je neverovatan igrač. Poseduje toliko kvaliteta, mnogo snage ima u njegovim udarcima, veoma komplentan igrač”, izjavio je Đoković.

Đoković je u polufinalu Rolan Garosa pobedio najboljeg tenisera sveta Španca Karlosa Alkarasa sa 3:1.

“Prva dva seta bila su izuzetno zahtevna fizički za obojicu. Alkaras je osetio probleme u jednom trenutku, želim mu brz oporavak. Žao mi je što je do toga došlo”, dodao je Đoković.

Treći teniser sveta je rekao i da Španac “ima samo 20 godina, da je već broj jedan i da ima mnogo zrelosti”.

“Iskustvo nije presudno u ovakvim mečevima. Može da utiče na emosiju i potrošnju energije, ali ne dobija meč”, rekao je srpski teniser.

Na pitanje da li je osećao dodatni motiv jer je Alkaras proglašen za favorita, Đoković je rekao:”I jeste bio favorit, to nije čudno i neočekivano. Pokazao je na mečevima pre toga da je favorit, prvi je, imao je bolje rezultate na šljaci u prethodnom delu sezone. I to je u redu, prihvatio sam tu ulogu, možda i olakšavajuća okolnost – da jednom ne budem favorit”.

U finalu Đoković će igrati protiv boljeg iz meča Kasper Rud – Aleksander Zverev.

“Znam kako da pristupim pripremi za finale. Imaću preko puta mreže nekoga ko nije osvojio grend slem titulu – Rud je igrao u finalu RG, Zverev se vraća polako u formu. Igrao je sjajan tenis, pa je doživeo tu nesrećnu povredu. Za svaku pohvalu kako se vratio, znam šta da radim ako budem igrao sa njim”, rekao je Đoković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x