Đoković u finalu završnog mastersa u Torinu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Serbia's Novak Djokovic plays a forehand return to Spain's Carlos Alcaraz during their singles semifinal tennis match of the ATP World Tour Finals at the Pala Alpitour, in Turin, Italy, Saturday, Nov. 18, 2023. (AP Photo/Antonio Calanni)
Podelite vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale završnog mastersa u Torinu, pošto je u dva seta pobedio Španca Karlosa Alkarasa sa 6:3, 6:2. Đoković je do pobede nad drugim teniserom sveta stigao posle sat i 30 minuta igre.

U prvom gemu prvog seta Alkaras je stigao do dve brejk lopte, ali je Đoković uspeo da sačuva svoj servis. Do osmog gema nije bilo brejk lopti, kada je Đoković iskoristio drugu brejk loptu i oduzeo servis Alkarasu. U narednom gemu, Đoković je sigurnim servisom stigao do vođstva u setovima.

Đoković je u trećem i sedmom gemu oduzeo servis Špancu, da bi u osmom gemu iskoristio drugu meč loptu i stigao do finala.

Ovo je bio peti međusobni duel Đokovića i Alkarasa, a srpski teniser vodi u pobedama sa 3:2.

Srpski teniser će u finalu igrati protiv Italijana Janika Sinera. Đoković će protiv Sinera pokušati da stigene do sedme titule na završnim turnirima.

Finale je na programu u nedelju od 18 časova.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x