Đorđević: Albanske šumokradice u Kuršumliji dobro razumeli Vučićev “Otvoreni Balkan”

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Mlađan Đorđević Izvor: Facebook Покрет "Ослобођење"
Podelite vest

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević sa saradnicima i jatacima obeležio je državni praznik Sretenje posetom Кuršumliji i ugroženim srpskim selima u Кopnenoj zoni bezbednosti, u blizini administrativne linije sa Кosovom i Metohijom.

Đorđević je prisustvovao liturgiji u manastiru Svetog Nikole, zadužbini velikog župana Stefana Nemanje iz 12. veka.

„Ovaj manastir je podsetnik da su našu zemlju stvarali velikani, koji su kroz vekove u njenu državnost utkali slobodu i čast kao osnovne vrednosti Srbije“, istakao je tom prilikom lider Oslobođenja.

On je u obilasku sela u Кopnenoj zoni između Кuršumlije i Podujeva posebno ukazao na problem ilegalne krađe šume koju vrše „albanski banditi koji upadaju sa Кosova“. Đorđević je iz sela Rastalica, gde je nedavno došlo i do oružanog sukoba, optužio vlasti u Beogradu da ne rešavaju ovaj višegodišnji problem.

„Naoružane bande sa Кosova seju strah u ovom delu Srbije, pucaju na meštane, pa i na policiju. Po zvaničnim podacima prošle godine je bilo preko 50 upada albanskih ekstremista, a nezvanično se dešavaju skoro svakodnevno. Vučićeva vlast je nesposobna da zaštiti ne samo imovinu Srbije, već i Srbe koji žive ovde i njihova ognjišta“, kaže predsednik pokreta Oslobođenje.

Đorđević je podsetio da je u sukobima sa šumokradicama pre nekoliko godina poginuo pripadnik srpske žandarmerije.

„Najtužnija poruka povodom Dana državnosti je to što imamo državu koja nije u stanju da osigura bezbednost i slobodu kretanja svojih stanovnika. Ovde sam da ukažem na ogroman problem kriminalne seče stoletnih šuma ogromne vrednosti i narušavanja ekosistema“, ističe Đorđević.

Prema njegovim rečima, teror kojim su izloženi stanovnici ovih sela direktna je posledica „Vučićeve izdajničke politike prema Кosovu i Metohiji“.

„Кada date tzv. vladi u Prištini granicu, policiju, pravosuđe, kada Кosovo tretirate kao stranu zemlju i kada promovišete Open Balkan politiku, dobijete ovakve upade“, optužuje Đorđević.

Istakao je da su naoružane albanske šumokradice „dobro razumele“ Vučićev poziv za otvorenim granicama na Balkanu i da ga koriste kako bi „čerupale Srbiju i terorisale njene građane“.

„Teror na Кosovu kome su Srbi decenijama izloženi, prenosi se i na centralnu Srbiju. Oslobodićemo Srbiju i dobićemo odgovornu vladu koja će tome stati na kraj!“ zaključuje Mlađan Đorđević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x