Đorđević: Antirusko obraćanje Vučića, pravda se zapadnim sponzorima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FB stranica Oslobođenje
Podelite vest

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević nazvao je sinoćnje obraćanje javnosti, iz Monaka, predsednika Srbije Aleksandra Vučića “antiruskim” i “velikim pravdanjem pred njegovim zapadnim sponzorima”.

“Rusija je prijateljska zemlja koja je mnogo zadužila Srbiju i zaista je nejasno zašto Vučić ima potrebu ovako da se oglašava”, naveo je Đorđević u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, problematično je i “Vučićevo zastrašivanje građana Srbije pominjanjem rušenja arhitekture sveta koji poznajemo”.

“To je arhitektura sveta koji nam je oteo Кosovo i Metohiju, koji nam ukida Republiku Srpsku, koji okreće glavu od zločina nad Srbima. Ta arhitektura je mnogo koštala srpski narod”, istakao je Đorđević.

Nazvao je “licemernim” Vučićevo kritikovanje srpskih medija i “distanciranje od sopstvenih tabloida”.

“On navodi kao problem to što je 80 procenata srpskih medija rusofilski nastrojeno. Valjda bi, po Vučiću, bilo bolje kada bi mediji bili proamerički i slavili NATO bombe koje su nam padale po glavima?”, naveo je Djordjević.

Kako je istakao, “očigledno je završeno lažno Vučićevo sedenje na dve stolice”.

“Vučić sada potpuno prevodi Srbiju na stranu Zapada. To nosi sa sobom sankcije Rusiji, ali i katastrofalne posledice kao što je priznanje Кosova i ukidanje Republike Srpske, sve ono na šta mi kao pokret već dugo vremena upozoravamo”, rekao je Đorđević.

On je osudio NATO “zbog izazivanja nestabilnosti u Ukrajini” i “dvoličnost zapadnih centara moći, koji su na prostoru bivše Jugoslavije kršili sve medjunarodne konvencije na štetu Srba, a sada se pozivaju na medjunarodno pravo u Donbasu”.

Takodje, Djordjević je pozdravio odluku Rusije i njenog predsednika Vladimira Putina o priznavanju Donjecke i Luganske Narodne Republike.

“Naša pozicija je jasna: Srbija uvek treba da bude uz Rusiju, svog iskrenog istorijskog prijatelja i garanta suvereniteta naše zemlje”, istakao je Đorđević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x