Đorđević (Oslobođenje): Sporazum o energetici nova Vučićeva izdaja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Mlađan Đorđević Izvor: Facebook Покрет "Ослобођење"
Podelite vest

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević oštro je reagovao na vest o potpisivanju mape puta za primenu energetskih sporazuma, koju su u Briselu usvojili predstavnici Beograda i Prištine uz posredovanje specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka. On je taj sporazum nazvao „novom Vučićevom izdajom“.

„Dok se javnost zamajava Dijanom Hrkalović i Nebojšom Stefanovićem, drugostepenim kriminalcima iz Vučićeve piramide zla, Savom Manojlovićem i Željkom Mitrovićem i apsolutno nebitnom temom rijalitija i nacionalnih frekvencija, Vučić nastavlja da sprovodi svoju izdaju ključnih nacionalnih interesa Srbije. Današnjim usvajanjem mape puta za primenu energetskih sporazuma nastavio je da rasprodaje Srbe na Кosmetu kao na pijaci dobijajući zauzvrat još malo vremena na vlasti da neometano pljačka Srbiju i uništava našu zemlju“, rekao je Đorđević.

On je podsetio da je „pokret Oslobođenje još početkom decembra 2020. godine upozorio da će celokupan energetski sistem na severu pokrajine preći sa srpskih kompanija na prištinskog operatera КOSTT, što je danas sporazumom eksplicitno potvrđeno“.

„Nema sumnje da će privremene institucije u Prištini ovakav Vučićev ustupak iskoristiti u cilju daljeg pritiska na Srbe u našoj pokrajini. Ovim činom srpski potrošači na severu Кosmeta praktično se integrišu u energetski sistem Velike Albanije, budući da je prištinska energetska mreža već objedinjena s albanskom. Tako smo od Vučićevog „ne dam Valač“ i „ne dam Gazivode“ ipak dali sve to. Zbog toga će Vučić morati da odgovara“, dodao je Đorđević.

„A nakon oslobođenja Srbije od Vučića, svi ovi sporazumi će biti poništeni i sva imovina naše države koju je predao Albancima će morati da bude vraćena. Celokupan energetski, pravosudni, bezbednosni sistem i čitav društveni život koji Vučić predaje separatistima biće reintegrisani u okvire ustava Srbije. To mora da bude jasno i njemu, i privremenim organima u Prištini, i evropskim posrednicima“, zaključio je Đorđević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x