Đorđević (Oslobođenje): Vlada Srbije da povuče sankcije Belorusiji, sramna odluka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Mlađan Đorđević Izvor: Facebook Покрет "Ослобођење"
Podelite vest

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević kritikovao je odluku Vlade Srbije da se pridruži novom paketu evropskih sankcija protiv Belorusije, nazvavši je „sramnom i nepromišljenom“.

„U najgorim momentima devedesetih, kada je Srbija grcala pod sankcijama, Belorusija je odbijala da se pridruži embargu i uvek bila uz nas“, kaže Đorđević.
On je podsetio da srpski narod još uvek pamti konvoje beloruske humanitarne pomoći koji su stizali u našu zemlju.

Lider Oslobođenja je dodao da je odluka da se uvedu sankcije „ljaga na časnom obrazu Srbije“.

„Sankcije prijateljskoj zemlji, koja stoprocentno podržava Srbiju po pitanju Кosova i Metohije, ne samo da je sramotno, nego i nepromišljeno. Posebno jer se sve to radi samo da bi nam EU otvorila jedan od pregovaračkih klastera“, kaže Đorđević.

Prema njegovim rečima, problematično je što se radi o klasteru koji se bavi energetikom i životnom sredinom.

„Ovih dana smo svedoci da su naprednjaci urnisali energetski sistem,pitanje je koliko struje imamo za ovu zimu, a o zagađenju i uništenju životne sredine da ne govorim. I sada zarad malo tapšanja po ramenu po tim temama, Vlada vređa prijateljsku zemlju“, objašnjava predsednik pokreta Oslobođenje.

Đorđević je upitao da li to znači da će se Srbija uskoro pridružiti i sankcijama protiv Rusije.

„Šta će se desiti ukoliko Ukrajina napadne Donbas i sukob eskalira? Da li će Vučić morati da uvodi sankcije Rusiji? Кako će to uticati na snabdevanje Srbije gasom i na rusku zaštitu srpskih nacionalnih interesa na Кosovu i u Republici Srpskoj“, pita lider Oslobođenja.

Prema njegovoj oceni, Vučićev režim je već zategao odnose sa Moskvom, najviše po pitanju izbora novog Visokog predstavnika u BiH, kome se Rusija protivi, a Beograd ga podržava.

„Vučić zarad podrške za opstanak na vlasti sprovodi zapadnu geopolitičku agendu unitarne Bosne i nezavisnog Кosova“, optužuje Đorđević.
Кako je naveo, prethodnih dana je intenzivno razgovarao sa prijateljima iz vrha ruske i beloruske politike, kojima je preneo prijateljske poruke srpskog naroda, te naglasio da „sankcije nisu stav srpskog naroda, već režima“.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x