Đorđević (Oslobođenje): Vučić nastavlja besraman odnos prema Rusiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Mlađan Đorđević Izvor: Facebook Покрет "Ослобођење"
Podelite vest

Predsednik pokreta Oslobođenje oštro je reagovao na današnju odluku delegacije Srbije u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija da glasa za isključenje Rusije iz Saveta UN za ljudska prava.

„Aleksandar Vučić nastavlja svoju izdajničku politiku. I pored upozorenja Rusije da će glasanje za njeno isključenje iz UNHRC-a smatrati neprijateljskim činom koji će ugroziti bilateralne odnose, doneo je odluku da se po treći put u Ujedinjenim nacijama svrsta na stranu svojih zapadnih sponzora, čime je načinio novi korak ka uvođenju sankcija“, izjavio je Đorđević.

On je podsetio da je Rusija glavni zaštitnik Srbije u Ujedinjenim nacijama i to ne samo kao garant Rezolucije 1244, koja održava Кosovo i Metohiju u sastavu Srbije, već je to bila „i onda kada su neke zapadne zemlje želele da srpski narod zauvek označe kao genocidan“.

„Daleko od toga da me ovakve odluke Vučića iznenađuju. Jasno je i kako je on došao na vlast, ko ga je doveo i s kojim ciljem. Nije mi iznenađenje ni njegov besraman odnos prema našem najvažnijem spoljnopolitičkom partneru, godinama na to u razgovorima ukazujem svojim ruskim prijateljima i kolegama, a sada će to osetiti i narod u Srbiji.

Cene gasa i goriva će otići u nebesa kao što neće biti izvoza poljoprivrednih i drugih proizvoda u Rusiju“, istakao je Đorđević.

„Za sve to je kriv samo i isključivo Aleksandar Vučić“, dodaje.

Lider Oslobođenja je pozvao „sve rodoljubive snage da stanu u odbranu Rusije i iskažu bunt protiv ovakvih odluka srpskih vlasti“:

„Mi smo ti koji se moramo suprotstaviti. Niko to ne očekuje ni od vlasti, jer su to ucenjeni ljudi kojima je na pameti samo dalje bogađenje, ni od većeg dela opozicije, koja ćuti na ovakve poteze, verovatno jer bi i sama činila isto na Vučićevom mestu, ili pak zato što je pod njegovom kontrolom, poput mnogih tzv. desničara. Zato i ukazujem da je Srbiji potrebna nova snaga na desnoj strani koja će čuvati vekovno prijateljstvo srpskog i ruskog naroda, a ujedno biti ozbiljan protivnik izdaji Aleksandra Vučića“, zaključio je Đorđević.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x