Đurđević Stamenkovski: Brine nas što ambasador SAD postrojava srpsku vojsku

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)
Podelite vest

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski je izrazila zabrinutost zbog “presedana koji se nije desio u srpskoj vojnoj istoriji”, da američki ambasador “postrojava” srpsku vojsku i vrši smotru u kasarnama u Novom Pazaru i u Raški.

“To je nešto sa čime se do sada mi nismo susretali. Mislimo da takvi oblici ne postoje čak ni vazalnim državama. I smatramo da je neophodno da Srbija što pre dobije na čelu državotvorne snage koje će insistirati na tome da su strani ambasadori samo predstavnici svojih zemalja u Srbiji, ne nekakvi kolonijalni upravitelji”, rekla je Đurđević Stamenkovski novinarima u Kragujevcu.

Ona je sa predsednikom Dveri Boškom Obradovićem večeras učestvovala na tribini “Srpski patriotski blok”.

Kazala je da posebno zadovoljstvo što “barjak nacionalnog okupljanja” podižu u Šumadiji, jer su se temelji koji su tu postavljeni u istoriji, prema njenim rečima, pokazali kao večni i pobednički.

Objasnila je da je saradnja sa Dverima punih godinu dana u parlamentu, suprotstavljanju francusko-nemačkom planu i drugim političkim izazovim pretočena u zajednički savez – “Srpski patriotski blok”.

Ona je rekla da su znameniti srpski intelektualci svojim imenom, autoritetom, znanjem dali podršku tom nacionalnom okupljanju u kome ima mesta za sve kojima je “Srbija na srcu”.

“Svesni smo da će ovo okupljanje i sabiranje izazvati tektonski potres na srpskoj političkoj sceni, zato što je svima jasno da je reč o političkim grupacijama koje godinama, pa i decenijama unazad ne odustaju od svojih političkih principa”, rekla je novinarima Đurđević Stamenkovski.

Ona je rekla da je upućen poziv koaliciji NADA, koju čine Novi DSS i POKS, kao strankama sa kojima su imali oprobanu saradnju da se pridruže nacionalnom okupljanju i da svi zajedno pokažu odgovornost.

“Jer kada se zemlja suočava sa pritiscima spolja i krizama i nemirima iznutra ne postoji drugi put do puta nacionalnog ujedinjenja”, kazala je predsednica Zavetnika.

U osvrtu na stanje u Srbiji, ona je ocenila da je u Srbiji “očigledno strancima dozvoljeno sve”.

Kazala je da je u Kragujevcu deset hektara građevinskog zemljišta predato u ruke nemačkoj firmi iz metalske industrije bez bilo kakvih ograničenja i uslova kao i da 93 odsto svih subvencija ide u ruke stranim investitorima.

Đurđević Stamenkovski je izjavila da će Srpski patriotski blok nastojati da otvori pitanje obnove domaće privrede i podrške domaćim preduzetnicima sa najvećim akcentom na oživljavanje srpskog sela.

Najavila je da će u narednom periodu predstaviti temeljan program za prosvetu i obrazovanje kao i za reformu pravosuđa.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x