DOB u gostima u Vrnjačkoj Banji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto. Srbija Vesti
Podelite vest

U nedelju , 23. jula od  19 sati na Trgu kulture, na Promenadi u Vrnjačkoj Banji svoj program će predstaviti Dom omladine Beograda.

Dom omladine Beograda (DOB), kao jedna od vodećih ustanova kulture u Srbiji, pokrenuo je 2017. godine program saradnje sa srodnim institucijama u drugim gradovima naše zemlje i regiona, sa željom da deo svojih kvalitetnih i zanimljivih programa ponudi široj publici. Do sada je održano više programa u nekoliko gradova, a novo gostovanje zakazano je za 23. jul u Vrnjačkoj Banji, u saradnji sa Udruženjem građana Pop radionica.

Ciklus programa “Dom omladine Beograda u gostima” osmišljen je kao platforma za umrežavanje između kulturnih centara širom Srbije i regiona. Kroz gostovanja sa programima u našoj organizaciji, koji predstavljaju profil sadržaja koji DOB redovno predstavlja publici, pokušavamo da proširimo model delovanja u kulturi koji jednako poštuje umetnike i publiku, i pruža priliku za dijalog među njima, što je deo naše osnovne misije.

PROGRAM:

19:00 Tribina: „MLADI I MENTALNO ZDRAVLJE“

Učestvuju: Uroš Pavlović, psiholog i psihoterapeut; Ognjen Stanković, komunikolog i psihoterapeut; Jovan Blagojević, veroučitelj.

Moderator i učesnik: Sergej Beuk, pedagog i kulturolog, Dom omladine Beograda

Društvo na globalnom i lokalnom nivou se suočava sa brojnim izazovima. Upotreba elektronskog i uopšteno  informatičkog aparata postaje sve intezivnija, što dodatno pospešuje društvene promene koje se sa pravom mogu označiti kao revolucionarne. Istovremeno, ustaljeni društveni sistemi kao što su školstvo, zdravstvo i sl. čini se da ne mogu da prate ove promene odgovarajućom brzinom. To, i ne samo to, stvara jaz koji je teško prevazići, a koji se neminovno odražava na mentalno zdravlje populacije, pre svega mlađe, one koja sa jedne strane postaje neuhvatljiva za stariju generaciju svojih roditelja i nastavnika, a sa druge strane je duboko uhvaćena u dinamiku savremenog društva. U takvoj atmosferi na koji način se postaviti? Šta učiniti za metalnu higijenu, održavanje mentalnog zdravlja ili obnovu već narušenog? Da li smo svesni izazova i imamo li uopšte neke naznake mogućih tačaka oslonaca za ovaj trenutak i budućnost kojoj idemo u susret?

20:00 Koncert: KRUG – muzika grupe EKV

Krug je nastao u proleće 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave Ekatarina Velika, sa grupom ljudi koji su više od dve decenije na muzičkoj sceni Beograda. Ekatarina Velika – EKV ostavila je snažan trag u celokupnoj našoj rok sceni i mnogim bendovima služila je, i još uvek služi, kao uzor u stvaralaštvu.

U Vrnjačkoj Banji će po prvi put održati koncert, na otvorenom i besplatan za publiku, u znak sećanja na ovaj kultni bend i njegove članove koji su nas prerano napustili. Motiv benda je da pruži doprinos u očuvanju sećanja na VD-a, Milana, Bojana, Margitu i da, iako svesni njihove potpune nezamenljivosti, pruži mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli EKV da čuju uživo, da deo tog duha osete na koncertu u njihovom izvođenju muzike koju svi vole. Koncerti grupe Krug doživljavaju se kao privilegija da se sa publikom podeli fascinacija svim tim genijalnim ljudima.

Članovi KRUGA su:

MARKO MILIVOJEVIĆ, bubnjar sa najduzim stažom u EKV-u, koji je u EKV došao 1991. i svirao na albumima DUM DUM i NEKO NAS POSMATRA, kao i na live albumu KAO U SNU.
DRAGIŠA USKOKOVIĆ ĆIMA, bas gitara, koji je svirao na albumima NEKO NAS POSMATRA i KAO U SNU, te na velikom broju živih svirki u to vreme.
NEMANJA DAŠIĆ, vokal i gitara, ex “Vampiri”.

DEJAN TOMOVIĆ TOMKE, klavijature  sarađivao sa mnogobrojnim istaknutim muzičarima i bio član nekoliko kultnih beogradskih grupa.

Foto: promo DOB

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x