Doček Nove godine u Novom Sadu uz Tesline svetlosne efekte

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Novi Sad, Foto: D. Dedović
Podelite vest

U Novom Sadu, specijalne svetlosne instalacije, vizuelni efekti i performansi kao i saradnja multimedijalnih umetnika i muzičara i u podgradju Petrovaradinske tvrdjave obeležiće doček Nove godine.

Teslina svetlosna galerija predstaviće umetničke radove, uz više od 100 rasvetnih uredjaja, postavljenih konceptualno duž mosta Duga  najavljeno je danas iz fondacije “Novi Sad Evropska prestonica kultutre”.

Biće postavljeno i više od 30 lasera na Beogradskoj kapiji, dodala je ta fondacija.

“U okviru dočeka 31. decembra, program je inspirisan velikim naučnikom Nikolom Teslom, kao prvim počasnim gradjaninom Novog Sada, na ulasku u godinu u kojoj će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture“, navodi se u saopštenju.

Svečano otvaranje galerije predvidjeno je kroz dizajn svetla i videa multimedijalnog umetnika Petka Tančeva iz Bugarske, muzičku kompoziciju Miroslava Novakova i scenski pokret Staše Kukić.

Pored Tančeva, u Novi Sad stižu još dva multimedijalna umetnika – Alberto Novelo iz Italije i Ivan Marušić Klif iz Hrvatske, čiji će rad biti svetlosni performans “Trzaj u krajoliku“.

Kod mosta Duga najpre će biti premijerno izveden deo predstave “Tesla izumetnik”, u režiji Nebojše Bradića i izvodjenju Srpskog narodnog pozorišta.

U okviru Tesline svetlosne galerije, nastupiće i muzičari Nipplepeople, DJordje Miljenović, Kanda Kodža i Nebojša, Kruder i Dorfmajster i Elektro Guzzi iz Austrije, Minilinija, Noise Destruction i drugi.

Biće postavljeni i šankovi sa toplim napicima, mobilni toaleti, a u podgradju će biti otvoreno i nekoliko ugostiteljskih objekata, uz brojne sadržaje.

Svi programi u okviru dočeka Nove godine biće besplatni, a najavljeno je i strogo poštovanje epidemioloških mere koje tada budu aktuelne.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x