Dogovor ministarstava, od 1. septembra policajci prisutni u školama pre, tokom i po završetku časova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Saša Đorđević
Podelite vest

Policija će obezbeđivati sve škole u Srbiji od 1. septembra, kada počinje nova školska godina a policijski službenici biće prisutni pre, za vreme trajanja nastave i nakon okončanja časova u obe smene, dogovoreno je na današnjem sastanku predstavnika Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na sastanku je dogovoreno i da će osim u školskim dvorištima, policijske patrole biti pojačane u blizini škola kao i da će kontrolisati i regulisati bezbednost saobraćaja, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

“Načelnici policijskih i školskih uprava, kao i direktori škola i načelnici policijskih stanica intenzivno rade na analizi stanja bezbednosti, kako bi sagledali situaciju i preduzeli zajedničke mere da bi se bezbednost učenika i zaposlenih podigla na najviši mogući nivo”, stoji u saopštenju.

Predstavnici dva resora razgovarali su i o realizaciji projekta “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo” koji je usmeren na podizanje svesti osnovaca o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanja različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanja strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata, kao i usvajanje znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x