Dojave o bombama u Novom Sadu i Kragujevcu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Više škola u Novom Sadu dobilo je danas dojave o postavljenim bombama. Dojave o podmetnutim bombama na Ekonomskom fakultetu i u Drugoj gimnaziji u Kragujevcu, koje su upućene jutros bile su lažne, rečeno je u Policijskoj upravi.

Ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova su na terenu u Novom Sadu, škole su evakuisane i u toku je kontradiverziona provera objekata.

Prema nezvaničnim saznanjima dojave o bombama su stigle u najmanje sedam osnovnih škola.

Radio 021 piše da je bomba dojavljena u Osnovnoj školi “Prva vojvođanska brigada”, u kojoj neće biti prve smene.

Takođe, evakuisane su osnovne škole “Kosta Trifković”, “Sonja Marinković”, “Dušan Radović”, “Aleksa Šantić”, “Žarko Zrenjanin” i “Ivan Gundulić”, a deci je rečeno da idu kući.

Za sada nema informacija o tome na koji način su dojavljene bombe. U prethodnom periodu to se najčešće radilo putem e-mail poruka, ali je bilo i anonimnih poziva telefonom.


Dojave o podmetnutim bombama na Ekonomskom fakultetu i u Drugoj gimnaziji u Kragujevcu, koje su upućene jutros bile su lažne, rečeno je u Policijskoj upravi.

Kako je rečeno agenciji Beta, policija je jutros oko 9.00 obaveštena o dojavama o bombama navodno podmetnutim u osam kragujevačkih osnovnih škola.

Ekipe MUP-a su na terenu, a objekti su evakuisani.

Policijska uprava u Kragujevcu dobila je dojave o podmetnutim bombama u zgradi Ekonomskog fakulteta i u Drugoj gimnaziji jutros oko 7.30.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x