Dokumentarno ostvarenje „To je Toma“ producenta Olivera Paunovića na TV Kopernikus

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Na TV Kopernikus večeras, 5. januara, od 20 sati biće prikazan dokumentarni film “To je Toma”, producenta Olivera Paunovića, u režiji Vladimira Ristića.

„To je Toma“, dokumentarni film o srpskom pevaču narodne muzike, kompozitoru i pesniku, o čoveku koji je večita inspiracija mnogih.

Ovo dokumentarno ostvarenje je protkano fotografijama i snimcima nastalim tokom Tomine višedecenijske plodonosne karijere zahvaljujući bogatoj arhivi koju poseduje novinar Nikola Kankaraš, koji je pružio nesebičnu pomoć u toku snimanja ovog filma. Produkciju filma potpisuje niška produkcija, City Grupa.

„Mislim da je “Toma” jedan od mojih najboljih filmova. Film je emotivan, ali i edukativan za mlađu generaciju. Veliki je poduhvat raditi dokumentarac o tako velikom estradnom umetniku sa bogatom karijerom. Mi sigurno nismo mogli da kroz film ispričamo sve, ali smo napravili ostvarenje sa svedočanstvima onih koji su ga poznavali, kroz koja ćete shvatiti ko je bio Toma Zdravković. Dodatno film oplemenjuju igrane strukture koje iz sasvim jednog novog ugla otkrivaju nove aspekte njegovog života i stvaralaštva“, ističe  producent Oliver Paunović.

U ovom dokumentarno-igranom ostvarenju učestvuju Zoran Kalezić, estradni umetnik i Tomin kum, Nikola Kankaraš, novinar i autor knjige o Tomi Zdravkoviću, glumice Danica Maksimović i Tanja Bošković, Rade Brajović, nekadašnji urednik „Večernjih novosti“, prof. Dalibor Stamenković, muzički poznavalac i vlasnik celokupne kolekcije nosača zvuka Tome Zdravkovića, Blažo Petrov, pevač i organizator memorijalnih koncerata posvećenih Tomi Zdravkoviću, estradni menadžeri Nikola Idžan i Sadik Pašić, estradni umetnik Hasan Dudić, kao i Tomina udovica Gordana Zdravković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x