Dragan Marković: Prijateljstvo sa Egiptom pretvaramo u ekonomsku saradnju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

 Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da su egipatski privrednici zainteresovani za uvoz robe iz Srbije, pre svega hrane.

On je predvodio delegaciju poslovnih ljudi iz Srbije koji su u Šarm El Šeiku razgovarali sa egipatskim privrednicima, medju kojima su bili vlasnik lanca najskupljih hotela u Egiptu RIXOS Naser Abdulatif i guverner Južnog Sinaja, Haled Fuda.

“Srbija je postala važna turistička destinacija u Evropi i samim tim je postala i zanimljiva i lancu hotela Rixos, jednom od najekskluzivnijih na svetu. Pozvao sam naše domaćine da dodju u Srbiju i dovedu privrednike i investitore. Jedan (nekadašnji predsednik Egipta Gamal Abdel) Naser je započeo prijateljstvo sa našom zemljom, a sa današnjim Naserom to prijateljstvo pretvaramo u ekonomsku saradnju”, kazao je Marković.

Naveo je od guvernera Fude dobio ključ grada Šarm El Šeika.

“Kada vam neko pokloni praktično ključ od svoje kuće onda znate šta to znači. Vrata su nam otvorena. A pored toga naši egipatski prijatelji su predložili i bratimljenje Jagodine i grada Dahaba, koji ima najlepše plaže u ovom delu Egipta i najveći je ronilački centar”, rekao je Marković.

Dodao je da je domaćinima u Egiptu rekao da je Srbija danas država u Evropi sa najnižim cenama energenata, struje i goriva, sa najnižim cenama hrane.

“Fuda i Naser su izrazili zabrinutost za svoju zemlju u pogledu nabavke hrane za svojih 110 miliona stanovnika u situaciji vojne i ekonomske krize. Tu je šansa za Srbiju i naše proizvode, posebno nakon Sporazuma o strateškoj saradnji koji su potpisali predsednici dve zemlje. Ostalo je još da prilikom naše sledeće posete grad Jagodina dobije dva do tri hektara zemlje na obali Crvenog mora, pa da postavimo srpsku zastavu kod naše egipatske braće”, rekao je Markovic.<

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x