Drecun: Uhapšenog Milenkovića Priština identifikovala kao navodnog organizatora protesta u Zvečanu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Insajder intervju
Podelite vest

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da je Srbin Milun Milenković uhapšen u Severnoj Mitrovici jer ga je Priština identifikovala kao navodnog organizatora protesta u Zvečanu.

Drecun je za Radio-televiziju Srbije rekao da je Milenković “dugo već trn u oku” Prištini, kao i da su više puta pokušali da ga uhapse.

“Svako ko ima mogućnosti i sposobnosti, i fizičke i druge, da može da se suprotstavi jednostranim nasilnim akcijama koje Priština sprovodi na severu Kosova, ko može za sobom da povede ljude, da mirnim protestima se bore za svoja prava, on je trn u oku Prištini i Priština ga onda žigoše i identifikuje kao nekakvog kriminalca”, kazao je Drecun.

Takvim identifikovanjem, prema njegovim rečima, Priština otvara put za primenu pravnih mera, među kojima je i privođenje.

Upitan da li se razmišlja o eventualnom povratku Srba s Kosova i Metohije u institucije i policiju, jer nema ko da zaštiti one koji se nalaze na spisku za hapšenje iz Prištine, Drecun je kazao da “ne mogu uvek da se prave ustupci na svoju štetu”.

Naveo je da su se različite akcije Kosovske policije sprovodile mimo srpskih pripadnika, zbog čega nisu mogli da spreče takva hapšenja i dodao se uslovi za njihov povratak još uvek nisu ispunjeni.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x