Drinska regata obogaćuje turističku ponudu Mačve

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković otvorila je danas tradicionalnu Drinsku regatu u Ljuboviji, koja promocijom turističke ponude te opštine dorinosi jačanju ove privredne grane.

Atanasković je poručila da Srbija nastavlja privredni razvoj a da državna politika podrazumeva i ravnomeran razvoj svih područja, dodavši da Mačva geografskim položajem predstavlja snažnu nit koja učvršćuje neraskidivu vezu Srbije sa Republikom Srpskom, pružajući potencijal za širenje regionalne i evropske privredne saradnje.

Ona je ukazala na to da je država u protekle dve godine, kroz programe podrške razvoju poslovne infrastrukture Ministarstva privrede, u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave, u Mačvanskom okrugu sufinansirala projekte vredne više od 48 miliona dinara.

Prema njenim rečima, Ministarstvo privrede omogućilo je realizaciju infrastrukturnog projekta u Opštini Ljubovija ukupne vrednosti približno 20 miliona dinara.

Privrednim subjektima Mačvanskog okruga, za nabavku opreme, razvojne, startap i projekte za žene i mlade, bespovratno je odobreno više od 169 miliona dinara, a mikro, malim i srednjim preduzećima iz Ljubovije više od 6,2 miliona dinara, takođe bespovratno, podsetila je ministarka.

Ona je istakla da hiljade učesnika svih generacija danas sa Drine zajedno šalju u svet fantastičnu sliku o Srbiji, o sposobnim, vrednim i čestitim ljudima – najvažnijem resursu celokupne privrede naše zemlje.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x