Dronom se ispituje mesto pada teretnog aviona u Grčkoj

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: AP Photo/Giannis Papanikos
Podelite vest

Dron bi trebalo danas da počne ispitivanje mesta gde se srušio avion tipa Antonov kod mesta Paleohori Kavala, na severu Grčke pošto spasioci ne mogu da se približe iz straha od opasnog tereta.

Stručnjaci vojske i grčke Komisije za atomsku energiju trebalo bi da upotrebe dron da se približe olupini aviona zbog straha da je njegov nepoznat teret toksičan.

Prema medijima avion je leteo iz Srbije za Jordan i tražio je dozvolu za hitno spuštanje na grčkom aerodromu Kavala, ali nije uspeo na vreme da bezbedno sleti.

Foto: AP Photo/Giannis Papanikos

Javna televizija ERT navodi da je avion bio u plamenu pre nego što se srušio pozivajući se na izjave meštana u toj oblasti.

Prema javnoj grčkoj televiziji ERT, avionom Antonov An-12 koji se srušio sinoć upravljala je ukrajinska aviokompanija.

Sinoć su meštani u krugu od dva kilometra od mesta udesa pozvani da ostanu u svojim kućama i da nose maske.

Rano jutros dva vatrogasca odvedena su u bolnicu zbog teškoća sa disanjem izazvanim toksičnim dimom, prenosi Frans pres.

Očevici su videli avion u plamenu i čuli eksplozije, javila je novinska agencija Atens njuz (Athens News).

Prema lokalnim vlastima sedam vatrogasnih vozila poslata su na mesto nesreće, ali nisu mogla da se približe letelici koju i dalje potresaju eksplozije.

Nema zvaničnih podataka o broju ljudi u letelici koja je gorela i nekoliko sati posle udesa. Prema ERT-u u letelici koja je nosila opasan teret bilo je osam osoba.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x