Državno prvenstvo u biciklizmu i 24. međunarodna juniorska trka 27-28. maja u organizaciji BSS i Biciklističkog kluba “Velo” u Novom Sadu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BSS.rs
Podelite vest

Biciklistički savez Srbije, putem konkursa, predao je Biciklističkom klubu „Velo“ iz Novog sada, organizaciju DRŽAVNOG PRVENSTVA u drumskom biciklizmu za kategorije SENIORA-ispod 23 godine, muškarci i žene, kao i Кup Srbije za sve uzrasne kategorije u disciplini hronometar.

U istom terminu održava se i 24. Međunarodna JUNIORSКA biciklistička trka „Trofej Sajamskog grada“.

Prva trka se vozi 27. maja 2023. – disciplina hronometar, pojedinačno takmičenje gde učesnici startuju u jednakim vremenskim razmacima i voze zadatu deonicu koju treba da prođu u najkraćem vremenu. Predviđena deonica je Čelarevo-Gajdobra gde je start i cilj u centru mesta Čelarevo kod dvorca „Dunđerski“.

Druga trka se vozi 28. maja 2023. – disciplina drumska trka, gde učesnici startuju zajedno i u zavisnisnosti od uzrasne kategorije voze unapred predviđen broj krugova, kružne staze na BULEVARU EVROPE u Novom Sadu, između dva kružna toka sa ulicama Кornelija Stankovića i Rumenačke. Start i cilj će biti kod raskrsnice izlaska ulice Avijatičarska na bulevar Evrope.

160 takmičara biciklističkih klubova iz Evrope i Srbije

Direktne učesnike trke (takmičare) prati oko 40 stručnih lica i značajan broj roditelja, dok u samoj organizaciji trke, učestvuje oko 30 osoba. Prvi dan učesnici su podeljeni u osam (8) uzrasnih kategorija od početnika ispod 9 godina preko Elitnih kategorija do Mastersa (veterana).

Drugog dana su zastupljene uzrasne kategorije od kadeta do Seniora U-23 (ispod 23 godine).

27.05.2023. godina (subota)
Regionalni put II b reda br. 306, deonica Čelarevo-Gajdobra, biće u potpunosti zatvoren za motorni saobraćaj u periodu od 11,00 sati, do završetka takmičenja koje se predviđa do 19,00 sati, na dan 27.05.2023. godine (subota).

28.05.2023. godine (nedelja)
Deonica bulevara EVROPE u Novom Sadu, između kružnih tokova sa ulicama Кornelija Stankovića i Rumenačke ulice, biće u potpunosti zatvorena za saobraćaj u periodu od 11,00 sati, do završetka takmičenja koje se predviđa do 19,00 sati, na dan 28.05.2023. godine (nedelja).

Кako se radi o Nacionalnom šampionatu, isti se održava uz dozvole nadležnog Ministarstva unutrašnjih poslova i saglasnost nadležnih organa i institucija Republike Srbije i lokalne uprave.

Tradicija organizacija mnogih međunarodnih biciklističkih trka, akcija i manifestacija dokaz su kvaliteta rada Biciklističkog kluba „Velo“ kao organizatora navedenog takmičenja u skladu sa pravilima Svetske biciklističke organizacije UCI i Biciklističkog saveza Srbije.

Propozicije KUP Srbije i Državno u23

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x