DS: Gradska vlast u Novom Sadu onesposobila gradski prevoz u najhladnijim danima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Novi Sad, Foto: D. Dedović
Podelite vest

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) optužio je danas gradsku vlast da je “onesposobila” javni gradski prevoz u najhladnijim danima ove zime.

“Redukcije u saobraćaju gradskih autobusa, koje su jutros počele, posledica su nestručnog i neodgovornog upravljanja gradom, Javnim gradskim saobraćajnim preduzećem i pandemijom kovida- 19”, saopštio je predsednik Gradskog odbora DS-a Veljko Krstonošić.

Dodao je da su žrtve, kao i obično, gradjani Novog Sada koji po najvećoj hladnoći ove zime moraju da se smrzavaju na autobuskim stajalištima čekajući autobuse koji saobraćaju praktično bez reda vožnje.

“Gužve na stanicama, kašnjenja na posao, nedolasci na zakazane preglede kod lekara zbog toga što nije bilo autobusa – sve je to slika i prilika sadašnje gradske vlasti i njenog odnosa prema Novom Sadu i Novosadjanima”, naveo je Krstonošić.

Po njegovim rečima, u uredjenim gradovima zbog “ovakvog haosa”, svi odgovorni ljudi koji učestvuju u upravljanju gradom i gradskim prevoznikom odmah bi podneli ostavke, “ali se u Novom Sadu to neće dogoditi”.

“Uvredljivo je i više nego bezobrazno objašnjenje gradske vlasti kako su zbog velikog broja vozača na bolovanju morali da uvedu restrikcije. Niti je epidemija došla iznenada, niti su problemi sa manjkom vozača nešto što se nije moglo preduprediti”, ocenio je Krstonošić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x