DS: Inicijativa Za spas obrazovanja u Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: peticije.online printscreen
Podelite vest

Demokratska stranka (DS) najavila je inicijativu “Za spas obrazovanja u Srbiji”, sa glavnim zahtevom da plate u obrazovanju budu iznad republičkog proseka.

Kako su naveli u saopštenju, Resorni odbor DS za obrazovanje zahteva tom inicijativom i da se ne dozvoli da u školama predaju osobe koje nemaju odgovarajuće zvanje, da se učenicima obezbede besplatni udžbenici i da ulaganje u obrazovanje bude najmanje prosečnom izdvajanju u zemljama EU, u odnosu na BDP.

Traže i da da se “prekine sa ponižavanjem” učitelja i nastavnika, da se vrati dostojanstvo toj profesiji i da obrazovanje “stvarno postane besplatno”, svima dostupno i kvalitetno.

“Nedostatak nastavnika u školama, pokušaj vlasti da ih zameni srednjoškolcima i kursistima, niske plate u prosveti, izdvajanja za obrazovanje daleko ispod proseka, skupi udžbenici i loše opremljene škole – vode ka potpunom uništavanju obrazovanja u Srbiji, što će za posledicu imati i propast države”, tvrde iz DS.

Dodaju da se peticija može potpisati na sajtu peticije.online/394419 i u lokalnim odborima DS, kao i na štandovima koji će biti organizovani, a inicijativu će poslanici predati Ministarstvu prosvete.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x