DS: Ispitati Hrkalović i Belivuka povodom smrti Vladimira Cvijana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Dijana Hrkalović, Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)
Podelite vest

Potpredsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke (DS) Srdjan Milivojević izjavio je danas da treba ispitati da li su bivša sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović i vodja kriminalne grupe Veljko Belivuk imali veze sa smrću bivšeg generalnog sekretara u predsedništvu Srbije Vladimira Cvijana.

“Da li je o okolnostima Cvijanove smrti saslušana Dijana Hrkalović, jer je nemoguće da ona nije ništa znala o tome i da li je Cvijan neposredno pred smrt došao u sukob sa pripadnicima klana Veljka Belivuka”, upitao je Milivojević na konferenciji za novinare ispred predsedništva Srbije.

On je dodao da treba upitati i optuženog za šverc kokaina Darka Šarića šta zna o Cvijanovoj smrti.

“Cvijan se lično meni u Parlamentu 2012. godine pohvalio da pregovara o predaji Darka Šarića, da li je Šarić priupitan da li nešto zna o ovoj tragičnoj smrti”, kazao je Milivojević.

Zamenica predsednika DS Dragana Rakić rekla je da državna vlast vrši pritisak na svakog gradjanina koji ima suprotne stavove od vlasti.

“Cvijan je 2013. godine upozoravao javnost da Srpska napredna stranka laže narod, da ne ispunjava obećanja i da je Aleksandar Vučić diktator. Da li je zbog tih stavova Cvijan završio u Dunavu”, rekla je Rakić.

Ona je ocenila da svaki gradjanin koji kritikuje vladajuću stranku biva na najrazličitije načine “satanizovan i proganjan”, jer vlast takve ljude targetira kao “neprijatelje koje treba uništiti”.

Generator nasilja je, prema njenim rečima, predsednik Srbije i Srpske napredne strynke Aleksandar Vučić.

“Atmosfera u društvu je jako opasna, a Srpska napredna stranka nije politička organizacija, već samo političko krilo organizovanog kriminala”, rekla je Rakić.

Vladimir Cvijan utopio se 5. januara 2018. godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x