DS: Janketić je žrtva jednoumlja koje rađa nasilje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen TV NOVA
Podelite vest

Demokratska stranka (DS) osudila je danas pretnje smrću upućene glumcu Marku Janketiću, navodeći da je “žrtva jednoumlja koje rađa nasilje”, i da bismo kao društvo “njegove reči, koje predstavljaju stavove velikog dela mladih ljudi u Srbiji, morali da shvatimo kao opomenu”.

Janketić je medijima ranije rekao da bi voleo da njegove ćerke žive “u društvu koje nije obespravljeno, gde institucije imaju svoju ulogu”, da ne veruje da nešto može da se promeni, i da iz Srbije “treba otići”, posle čega je dobio pretnje smrću na društvenim mrežama.

DS je navela da “zahteva hitno uvođenje politike nulte tolerancije na sve vidove nasilja prema pojedincima koji misle drugačije, kao i prema osetljivim grupama”.

“Potrebno nam je sistemsko rešenje, da građani i građanke Srbije ne osećaju strah zbog činjenice što su izrekli nešto što nije stav većine ili stav vladajuće strukture, jer je to njihovo pravo. Ovo nije pitanje slaganja ili neslaganja s iznetim mišljenjem, ovo je pitanje slobode u zemlji u kojoj živimo i direktan pokušaj da se slobodno misleći pojedinci ućutkaju i ucene strahom”, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x