DS: Ministarka da potvrdi da li EPS kupuje bager u vrednosti tri miliona evra većoj od tržišne

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija foto: Facebook JP EPS RB KOLUBARA
Podelite vest

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je Elektroprivreda Srbije (EPS) u procesu nabavke rotornog bagera za površinski kop Radljevo, a prema njihovim navodima, za taj posao bi moglo da bude potrošeno tri miliona evra više nego što je potrebno.

“Rotorni bager koji se nabavlja košta oko 30 miliona evra, a sa montažom ceo posao ne može da košta više od 35 miliona evra. Prema rečima radnika, EPS je već dogovorio ovaj posao u iznosu od čak 38 miliona evra”, saopšteno je iz Resornog odbora DS za rudarstvo i energetiku.

DS, pozivajući se na “nezadovoljne radnike EPS-a”, navodi da je taj posao već dogovoren sa kompanijom “Energotehnika Južna Bačka”, čiji je vlasnik, prema njihovim rečima, bio “garant za kredit Srpske napredne stranke 2012. godine”.

“Ova kompanija je inače poznata po tome što veliki broj poslova obavlja za razne državne organe, pa je javnost često naziva miljenicom vlasti”, navodi se u saopštenju.

Oni su upitali ministarku energetike i rudarstva Zoranu Mihajlović da li su ti podaci tačni i ukazali da, ako jesu, “na pomolu je nova velika afera vlasti”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x