DS: Nastavnici primorani da budu odeljenske starešine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija, Foto: Pixabay/Taken
Podelite vest

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je odlukom direktora škola veliki broj nastavnika primoran da preuzme dužnost odeljenskog starešine ne svojom voljom i da nadoknade za te nastavnike nisu uvećane, iako je obećano prošle godine.

“Velika odgovornost i veliki broj obaveza razrednih starešina je dodatno uvećan nakon nezampaćene tragedije u Osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar’. Iako je Ministarstvo prosvete još u decembru prošle godine kroz usvojene mere obećalo povećanje nadoknade za nastavnike koje uzmu starešinstvo na 5.000 dinara, ova naknada je do danas ostala mizernih 3.000 dinara”, navodi se u saopštenju.

DS je ocenila da je zbog toga sve manje nastavnika spremno da bude razredni, pa direktori sve češće nastavnicima dodeljuju tu obavezu i kada kod njih ne postoji “ni volja, ni želja za pomenutim dodatnim opterećenjem”.

“Loše motivisani nastavnici, koji imaju ogromnu obavezu i odgovornost, a gotovo nikakve mehanizme za prevenciju nasilja i kažavanje učenika – teško će moći kvalitetno da obavljaju posao odeljenskih starešina”, naveli su iz te stanke i od ministarke prosvete Slavice Đukić Dejanović zatražili da naknada bude uvećana na iznos ne manji od 10.000 dinara mesečno.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x