DS: Odluka o kraju školske godine doneta bez konsultacija struke, Brnabić da podnese ostavku

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC)
Podelite vest

Demokratska stranka ocenila je danas da je odluka Vlade Srbije o završetku školske godine 6. juna doneta bez ikakvih konsultacija sa zaposlenima u obrazovanju i zatražila ostavku predsednice Vlade Ane Brnabić.

“Ako premijerka nije konsultovala školske psihologe, učitelje i nastavnike, na osnovu čega je odlučila da donese ovakvu odluku? Da je odmah nakon tragedije 3. maja doneta odluka da se školska godina skrati, onda bi razlozi navedeni u odluci imali smisla, ali kada se to uradi nakon mesec dana, ova odluka je isključivo politička”, saopštila je DS.

U saopštenju je ocenjeno da Vlada Srbije beži od odgovornosti i da po logici vladinih zvaničnika “nema nasilja ako nema nastave”.

“Od odgovornosti ne samo da beže, nego je prebacuju na nastavnike i učenike. Tako će učenici, po prvi put u istoriji obrazovanja, biti u prilici da sami odluče da li će do 20. juna dolaziti u školu ili ne. A nastavnici će biti primorani da zaključuju neretko i nerealne ocene, jer neće biti u prilici da održe već zakazane provere znanja”, rekli su iz DS.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x