DS: Samo Vučić zna zašto već mesecima nemamo novu Vladu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Dragana Rakić i Srđan Milivojević, Foto:(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je da Srpska napredna stranka (SNS) i njen lider Aleksandar Vučić imaju nespornu većinu u novom parlamentu i da mogu lako da formiraju Vladu, i da se to već mesecima ne dešava “iz razloga koje zna samo Vučić”.

“To što ni posle skoro šest meseci od izbora nemamo formiranu Vladu je isključivo posledica nekih Vučićevih ličnih kalkulacija i ne bih o njima da nagađam. Ono što je izvesno jeste da i kada budemo formalno dobili Vladu, ona neće vladati u interesu građana Srbije nego isključivo u interesu Aleksandra Vučića”, izjavila je Rakić agenciji Beta.

Dragana Rakić, koja je i poslanica DS, navela je da se javnost po inerciji interesuje za to kada će biti formirana nova Vlade i ko će biti na njenom čelu, ali da je to već čitavu deceniju “potpuno nebitno za naše društvo”.

“Suštinski u Srbiji je nevažno da li imamo ili nemamo parlament. Da li imamo Vladu, da li se premijer zove Ana ili Miloš, a pogotovo su nebitna imena ministara. Njih smo odavno prestali da pamtimo. Uzrok ovako opasnog stanja po demokratiju i parlamentarizam je činjenica da mi odavno nemamo podelu vlasti na izvršnu, zakonodavnu i sudsku, da su sva vlast i sva moć skoncentrisane u rukama jednog čoveka – Aleksandra Vučića”, rekla je ona.

Rakić je dodala da ko god bude činio Vladu Srbije neće imati nikakvu autonomiju u odlučivanju i neće se apsolutno ni o čemu pitati.

“Vlada će biti lični servis Aleksandra Vučića i sprovodiće njegove odluke”, navela je Dragana Rakić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x