Dveri: Koštunica i Kusturica među potpisnicima Svetosavskog proglasa za Kosovo i Metohiju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: dveri.rs
Podelite vest

Svetosavski proglas za spas Kosova i Metohije, kojim 200 intelektualaca, javnih ličnosti i političara traži od nadležnih državnih organa da “u celosti i bez odlaganja” odbace tzv. nemačko-francuski plan za Kosovo, potpisali su, između ostalih, reditelj Emir Kusturica i bivši predsednik Vlade Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Vojislav Koštunica, saopštio je pokret Dveri.

Dveri su u saopštenju navele da je taj proglas “jedna od poslednjih brana ultimatumu koji dolazi sa Zapada da Srbija mora priznati lažnu državu Kosovo” i dodali da će na posebnoj sednici Skupštine Srbije u četvrtak tražiti da predsednik Srbije javno predstavi tekst francusko-nemačkog predloga i ucene koje je dobio sa Zapada.

Podsetili su da se među potpisnicima proglasa akademici Danilo Basta, Matija Bećković, Vasilije Krestić, istoričar Miloš Ković, reditelj Nikola Pejaković, glumac Viktor Savić, analitičar Đorđe Vukadinović, predsednici opozicionih stranaka Zavetnici, Nove Demokratske stranke Srbije, Dveri, Pokreta obnove Kraljevine Srbije i drugi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x