Dveri: Mini šengen je put u provaliju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Boško Obradović, Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov/EV
Podelite vest

Potpredsednik Pokreta Dveri Ivan Kostić ocenio je danas da je formiranje Mini šengena “put u provaliju i da je pogrešno to što su srpske vlasti ušle u integracije sa Albanijom i Severnom Makedonijom a da nisu proverile na referendumu da li su srpski gradjani za “Otvoreni Balkan”.

“Jučerašnje paljenje srpske zastave u Tirani treba da bude jasan signal predsedniku i Vladi Srbije da Srbija ne može na silu postati politički i privredni partner Albancima jer je i dalje previše otvorenih pitanja koja opterećuju naše odnose”, naveo je Kostić u pisanoj izjavi.

On je dodao da “Otvoreni Balkan” objedinjuje albanski identitetski prostor i da će sigurno biti korišćen kao bezgranički i bescarinski prostor za “promet terorista, migranata, droge i ostalih roba čiji je promet zakonom zabranjen”.

“U momentu kada je bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji svakim danom sve ugroženija, kada su Srbi u Albaniji najugroženija nacionalna grupacija u savremenoj Evropi, pomalo smešno zvuči priča naših političara da će Srbija uspeti da izvuče neku korist od Mini šengena”, ocenio je Kostić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x