Dveri: Nezakonito dopunjen dnevni red za Skupštinu Niša, omogućava se izgradnja 100.000 kvadrata

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Informativna služba pokreta Dveri
Podelite vest

Poslanica Dveri Tamara Milenković Kerković saopštila je da su Gradsko veće Niša i gradonačelnica Dragana Sotirovski protivzakonito i protivno statutu Grada Niša dopunili dnevni red za sednicu gradskog parlamenta kako bi omogućili izgradnju 100.000 kvadratnih metara stambenog prostora u tom gradu.

Milenković Kerković je u saopštenju navela da je dnevni red za sednicu Skupštine Niša dopunjen juče oko 16 časova, i da predviđa tačku izmene i dopune Plana generalne regulacije (PGR) Gradske opštine Palilula.

Milenković Kerković je pozvala odbornike u Skupštini grada da odbiju usvajanje tog “nezakonitog i visoko koruptivnog akta”.

Tim dokumentom, prema njenim rečima, bilo bi ispunjeno “obećanje” dato firmi “Tesla Park” Bogoljuba Karića da zida 100.000 kvadratnih metara stambenog prostora na 3,5 hektara zelene površine koja je deo Palilule kod Stare ciglane i brani od poplava i klizišta glinenog zemljišta.

“Ovim Gradsko Veće i gradonačelnica Sotirovski nastavljaju sa višegodišnjim pravnim nasiljem i pritiskom na gradske institucije da omoguće privatnom investitoru ‘Tesla park’ gradnju protivno javnom interesu uz umišljajno izazivanje opšte opasnosti od još većih poplava i klizišta zemljišta koje je nekada pripadalo Ciglani i bilo predviđeno za park, rekreaciju i sportske terene”, navela je Milenković Kerković.

Navela je da su posle njenog poslaničkog pitanja Više javno tužilaštvo i odeljenje za sprečavanje korupcije formirali predmet, kao i da je pre dva dana podnela zahtev za poništenje dokumenta PGR Palilula Gradskom veću, Skupštini grada, Agenciji za sprečavanje korupcije i inspektoratu Ministarstva građevine, infrastrukture i saobraćaja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x