Dveri: Niški odbornici protivzakonito usvojili urbanistički plan za Palilulu, koji nisu ni videli

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Tamara Milenković Kerković printscreen TV Nova
Podelite vest

Poslanica Dveri Tamara Milenković Кerković izjavila je danas da su niški odbornici “protivzakonito usvojili urbanistički plan za Palilulu koji nisu ni videli”, kako bi Кarićevoj firmi “Tesla park” omogućili da zida obećano betonsko naselje na 3,5 hektara šume i zelenila na brdu iznad Stare ciglane, koje je Кomisija za planove “otela” od Nišlija izmenom Generalnog urbanističkog plana decembra 2021.

“Кao i sve dosadašnje faze u donošenju urbanističkog plana za Palilulu i poslednja sednica Skupštine grada održana 22. juna bila je puna nezakonitosti. Gradski odbornici glasali sa izmene Plana generalne regulacije Palilula koje nisu ni videli, jer se dokument sa Planom pojavio na gradskom sajtu tek dan kasnije, 23. juna”, rekla je Milenković Kerković u pisanoj izjavi.

Ona je rekla da njen zahtev za skidanje sa dnevnog reda Izmena plana i za poništenje postupka, iako predat tri dana pred sednicu, “nije došao do gradskih odbornika”.

“Ovo nisu jedine zloupotrebe  kriminalne klike iz gradske vlasti  u slučaju ‘Tesla park’.  Sve je u skupštinskoj proceduri bilo nezakonito i protivno Statutu grada Niša”, kazala je Milenković Kerković.

Dodala je da je time gradska vlast “opljačkala građane Niša za još jednu javnu zelenu površinu koja je bila predviđena za park, sport i rekreaciju, i to sve kako bi omogućila Кariću i ‘Tesla parku’ da zida stanove, koje se već prodaju u elitnom naselju takozvani ‘Betoven park’ – kako glasi reklama , iako nema ni građevinske dozvole a ni Plana detaljne regulacije”, rekla je Milenković Kerković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x