DVERI pozvale kompletnu opoziciju da formira tehničku vlast u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: dveri.rs
Podelite vest

Srpski pokret Dveri pozvao je koalicije “Srbija protiv nasilja”, “NADA” i grupu građana “Mi – glas iz naroda” da formiraju tehničku, prelaznu vlast u Beogradu, oročenu na tri do šest meseci, odnosno do sledećih lokalnih izbora.

“Ukoliko ne mogu zajednički da funkcionišu na vlasti duže od toga, onda predlažemo da u istom terminu sa ostalim lokalnim izborima na proleće budu ponovljeni i gradski izbori u Beogradu.

Upravo iz tog razloga, od najvećeg značaja je smena aktuelne beogradske vlasti i sređivanje biračkih spiskova uoči sledećih izbora, kako nam se više nikada ne bi ponovila izborna krađa sa fiktivnim biračima, od 17. decembra prošle godine”, naveli su iz Dveri.

Istakli su da su svesni da među pomenutim opozicionim izbornim listama postoje ideološke i političke razlike koje smetaju formiranju vlasti u punom kapacitetu, ali se ti antagonizmi uglavnom odnose na republičke teme i ne bi smeli biti razlog za nesaradnju na lokalnom nivou.

Međutim, smatraju da su, bez obzira šta misle jedni o drugima, kolege iz opozicije dužne da zaustave novu izbornu krađu u najavi, za lokalne, opštinske izbore u Beogradu, gde će vlast, kako su naveli, primeniti isti recept od 17. decembra sa glasačima koji ne žive u glavnom gradu.

“Kao vanparlamentarna politička stranka, koja je ostala ispod cenzusa upravo zahvaljujući izbornoj krađi i fiktivnim biračima u Beogradu, apelujemo na opozicione kolege iz ove tri političke grupacije da pređu preko svih međusobnih netrpeljivosti i formiraju tehničku vlast koja će omogućiti slobodne i poštene izbore u prestonici za nekoliko meseci”, navededno je u saopštenju Dveri.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x