Dveri: SNS botovi u Čačku koštaju koliko i 2.174 kompleta udžbenika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: dveri.rs
Podelite vest

Gradska organizacija Dveri saopštila je da su se na spisku botova Srpske napredne stranke (SNS) našla i 44 imena iz Čačka i ocenila da bi se za godišnju “cenu njihovog koštanja” moglo obezbediti 2.174 kompleta bepslatnih udžbennika za čačanske đake.

“Većina SNS botova je zaposlena u javnim preduzećima i ustanovama ili na drugi način koriste budžet grada Čačka, pa smo izračunali koliko oni koštaju na godišnjem nivou Čačane, budući da su očigledno zaposleni da ne rade svoj posao, već da botuju”, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri dodaju da su među botovima prepoznali i zdravstvene radnike, direktore, socijalne radnike, zaposlene u gradskoj upravi Čačka.

“Svako od te 44 osobe u proseku košta budžet Grada oko 70.000 dinara bruto, što je oko tri miliona dinara mesečno, odnosno oko 36,9 miliona dinara godišnje, skoro 320.000 evra”, navodi se u saopštenju.

Dveri dodaju da komplet udžbenika za jednog đaka u proseku košta 17.000 dinara godišnje i da se za cenu “koštanja SNS botova” moglo kupiti preko 2.174 kompleta udžbenika za čačanske đake.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x